5 Temel Unsurları için C# IEnumerator Nasıl kullanılır

Wiki Article

Eğer sayaç bileğhizmetkeni Deneyim bileğhizmetkenine bedel ise girilen skornın istediğimiz sayı olup olmadığını arama ediyoruz. Mevsuk bileğilse else bloğuna iniyor ve yanlış niteleyerek mesaj çıanaçıp goto ile “Kimlik” adlı etiketimize yavaş yavaş altındaki kodlar tekrar aksiyonletiliyor. Burada sayaç ve deneme değanlayışkenleri aynı olmadığı için döngü kırılıyor. Buraya bu aramaü koymasaydık daim döngüye girecekti.

The enumerator does hamiş have exclusive access to the collection; therefore, enumerating through a collection is intrinsically hamiş a thread-safe procedure.

C# IEnumerable kullanmaı epey basittir ve alelumum koleksiyonlar üzerinde işlemlemler evlendirmek midein tercih edilir. İşte kadem kadem nasıl kullanılacağına dayalı detaylı bir izah: Yeni bir sınıf oluşturun: İlk olarak, IEnumerable arayüzünü almak bâtınin bir koleksiyon dershaneı oluşturmalısınız. Örneğin, süflidaki gibi bir sınıf tanımlayabilirsiniz:

Bir ahir değeri temin etmek veya yinelemenin sonuna işaret eylemek karınin bir yineleyicide deyimini kullanırsınızyield. deyimi yield zirdaki dü biçime sahiptir:

Yani uzun sözün kısası IEnumerable interface’in implement edilmiş olduğu bir class üzerine GetEnumerator metodu uygulattırılır. Haliyle fevkda yapmış olduğumız üzere alakalı metodu manuel olarak yazmaktan ve olası yazım hatalarından bizleri kurtarmaktadır.

The following code example demonstrates the implementation of the IEnumerable and IEnumerator interfaces for C# IEnumerator Nasıl kullanılır a custom collection.

Bu şehir, istenmeyenleri azaltmak muhtevain Akismet kullanıyor. Versiyon verilerinizin nasıl çalışmalendiği hakkında daha zait bili edinin.

IEnumerable ve IQueryable çoğu geliştirici tarafından kullanımı karıştırılmakta ve ne gün nerede kullanılacağı bilinmemektedir.

The rules C# IEnumerator Temel Özellikleri of alliteration in Germanic poetry birli they pertain to single syllable triple consonant clusters starting with the letter s

Current propertysi ile foreach bulunan elemana erişebilecek şekilde yapılandırdım. MoveNext() metodunun gövdesinde mevcut indexi her C# IEnumerator Temel Özellikleri seferinde arttırdım reset metodunda ise _current index değmedarımaişetkenini 0 ladım.

Bir koleksiyonu yinelemek muhtevain müstelzim kodu tevlit etmek midein .Safi core C# IEnumerator Kullanımı kitaplığında teşhismlanan dü umumi arabirime dayanır: IEnumerable ve IEnumerator. Bu oluş adida daha teferruatlı olarak açıklanmıştır.

public Light yesilIsik; public Light sariIsik; public Light kirmiziIsik; public C# IEnumerator Önemi Nedir bool isikAktif; İlk olarak değişkenlerimizi tanılamamlıyoruz.

In practice in this use it seems that it's actually more of a hack than intending to provide the true intent of an enumerator, which is to step-by-step rifle through(or generate) a collection of things.

LINQ to Objects is based on iterators. These have always been part of .Safi, and indeed are the basis of the foreach…

Report this wiki page